Суспільство
13 вересня 2016
Фейковий полковник отримував гроші на АТО від волонтерів
Шахрай відрекомендувався командиром неіснуючого батальйону.
news-image

Міноборони показало фейкового полковника з орденами, який отримує волонтерські нагороди. Про це у Facebook повідомив працівник відомства, координатор Центрів допомоги учасникам АТО Олексій Ліпіріді, передає «Є!»

Також він розмістив фото "військового", зареєстрованого в соцмережах під ім'ям Віталія Коваленка.

"Ось ця людина називається полковником, командиром неіснуючого батальйону. Просить і отримує волонтерську допомогу! Навіть виписує грамоти і Подяки. Причому ставить печатку батальйону Айдар, а підписується комбатом 49 батальйону", - написав Ліпріді.

За словами Ліпіріді, уявний полковник бере участь в заходах і веде активну громадську діяльність.

"При цьому його нагороди - всього лише значки з магазину", - зазначив співробітник відомства.

"Держнагороди там немає. Також його діяльність добре відома ВСП (військова служба правопорядку, - ред.), він тричі затримувався: в Артемівську, в Одесі, в Києві. Але оскільки він цивільний, його передавали поліції, яка, в свою чергу, за відсутністю доказів відпускала його", - написав Ліпіріді.

Також повідомляється, що з 2014 року "військовий" називався командиром розвідки спецназу, військовослужбовцем 79-ї і 80-ї аеромобільних бригад.

Ліпіріді розмістив скріншот сторінки Коваленка в соцмережі. На ній вказано, що чоловік зі Львова і працював в Міноборони. Також він нібито навчався в Рязанському вищому повітрянодесантному командному училищі. Один з користувачів написав в соцмережі, що у Коваленка - прізвисько Електронік.

"Станом на 2010 рік він сидів на четвертому секторі у виправній колонії №30. Коли встиг стільки орденів і звань підполковника хапнути?" - зазначено в повідомленні користувача.