Київ
13 вересня 2016
Стало відомо, хто у Києві відповідатиме за тепло в оселях
У столиці обговорили план запуску тепла та визначили відповідальних за старт опалювального сезону.
news-image

У Києві під час засідання антикризового штабу з підготовки до зими обговорили план запуску опалювального сезону та призначили осіб, які, в межах своїх повноважень, забезпечуватимуть технічну та організаційну готовність до запуску тепла в Києві. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає «Є!»

Заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олександр Малихін і директор структурного відокремленого підрозділу (СВП) «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак персонально відповідатимуть на антикризовому штабі за ситуацію в місті та оперативне вирішення можливих проблем.

Цього року в результаті блокування рахунків «Київенерго» компанія не змогла виконати значну частину капітальних ремонтів. У результаті кількість аварій, які виникли в міжопалювальний період, збільшилася майже на тисячу.

Тому зараз важливо проаналізувати результати проведення гідравлічних випробувань і мобілізувати зусилля для оперативного усунення аварійних ситуацій, які можуть виникнути під час запуску теплоносія. Житлово-експлуатаційні дільниці спільно з районними підрозділами «Київенерго» повинні мати алгоритм негайного реагування на аварію, за кожним будинком повинна бути закріплена людина як з боку ЖЕД, так і з боку районного підрозділу «Київенерго».

У масштабі міста відповідальними за цю роботу є представник Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олександр Малихін та директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Кивїенерго», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що цього року міська влада вирішила питання «входження» в опалювальний сезон шести відомчих та приватних котелень, які мали труднощі з постачанням тепла.

Ще два роки тому в Києві ми мали колосальні проблеми, які стосувалися роботи 17 відомчих та приватних котелень. Ці проблеми були пов’язані з тим, що власники мали значні борги за спожитий газ, або технічний стан обладнання просто не дозволяв запустити їх у роботу. Минулого року ми вирішили питання 11 котелень, а цього року знайдено рішення щодо запуску тепла ще на шести обʼєктах. Наступного року ми плануємо остаточно вирішити питання сталого постачання тепла в будинки, які знаходяться в зоні обслуговування цих котелень, – сказав Петро Пантелеєв.
Читайте також: «Софія Київська» запрошує на нову виставку