Події
15 вересня 2016
На Полтавщині 28-річний чоловік, звільнений за «законом Савченко», знову скоїв вбивство
Злочинець відбував покарання за жорстоке вбивство, розбій та зґвалтування неповнолітньої школярки в день її випускного свята.
news-image

Про жорстоке вбивство пенсіонера в поліцію Полтави повідомила місцева мешканка, яка виявила понівечене тіло свого співмешканця у гаражі, передає «Є!»

Під час огляду місця події та тіла чоловіка з’ясувалося, що чоловіка вбили. Судово-медичною експертизою встановлено наявність вогнепального поранення голови потерпілого та значне пошкодження шиї (ймовірно, ножем). Внаслідок нанесених значних поранень і настала смерть.

Також було встановлено, що з гаража вбитого зникли матеріальні цінності та дві гладкоствольні мисливські рушниці.

Вже за добу поліції вдалося вийти на слід і затримати особу, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні цих особливо тяжких злочинів. Під час затримання чоловік поводився агресивно і чинив опір поліцейським.

Було встановлено, що після скоєння убивства, з метою уникнення відповідальності, підозрюваний, погрожуючи вогнепальною зброєю, змусив водія однієї зі служб таксі вивезти його за межі міста.

Підозрюваним виявився місцевий 28-річний мешканець, який у березні поточного року був звільнений із місць позбавлення волі за «законом Савченко». Він відбував покарання в колонії Полтавської області за жорстоке вбивство, розбій та зґвалтування неповнолітньої школярки в день її випускного свята у червні 2006 року. Злочинець був засуджений до 15 років ув’язнення. Однак, відбувши за гратами 10 років, був звільнений із місць позбавлення волі на п’ять років раніше – за «законом Савченко, - повідомили у поліції.
Кількість випадків, коли особи, засуджені за тяжкі злочини, достроково виходять на волю за «законом Савченко» і знову скоюють не менш страшні злочини, – останнім часом стрімко зростає. Поки Верховна Рада не внесе зміни у законодавство в цьому питанні, а такі особи і далі будуть виходити на волю достроково, – доти ми всі будемо наражатися на небезпеку. Адже проконтролювати всіх тих, хто покидає місця позбавлення волі за «законом Савченко», - поліція немає ані людських, ані матеріальних ресурсів. А такі люди вкрай рідко стають на шлях виправлення. Зазвичай, вони знову беруться за старе і повертаються за ґрати, – зазначив перший заступник глави Нацполіції Вадим Троян.

Наразі дана особа затримана. Речові докази та зброя вилучені. Триває слідство.

За даним фактом поліцією відкрито два кримінальні провадження: за статтею 115 (умисне вбивство) та частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу (розбій).

За вчинення даних злочинів санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років або довічне ув’язнення.

Читайте також: 29-річна житомирянка влаштувала у своїй оселі порностудію