Суспільство
16 вересня 2016
У Дагестані правоохоронці почали перевірку інформації про випадки жіночого обрізання
Раніше "Правова ініціатива - Астрея" повідомила про те, що жіноче обрізання практикується в деяких важкодоступних населених пунктах Дагестану.
news-image

Прокуратура Дагестану почала перевірку інформації про випадки жіночого обрізання в регіоні за дорученням Генеральної прокуратури РФ. Про це повідомила старший помічник прокурора Дагестану Тетяна Голубова, передає «Є!»

Прокуратура Дагестану за дорученням Генеральної прокуратури РФ приступила до розгляду інформації про випадки жіночого обрізання в республіці. Це звернення буде розглянуто в установленому порядку, - сказала вона.

Раніше на сайті автономної некомерційної організації "Правова ініціатива - Астрея" був опублікований звіт, в якому представники організації розповідали про незаконні хірургічні маніпуляції, які зазіхають на статеву недоторканність дівчаток-підлітків, що проводяться в деяких важкодоступних населених пунктах Дагестану.

В середині серпня депутат Марія Максакова-Ігенбергс ( "Єдина Росія") внесла до Держдуми законопроект, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність за жіноче обрізання, встановивши покарання за нього у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Читайте також: Австрійка подала в суд на батьків за те, що вони публикували її інтимні фото в Facebook