Суспільство
16 вересня 2016
У Костромі молодь підпалила будинок заради ефектного селфі
СК порушив справу про замах на вбивство.
news-image

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про замах на вбивство за фактом підпалу багатоквартирного житлового будинку в Костромі заради ефектного селфі. Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

За версією слідства, на початку вересня 19-річний місцевий житель разом зі своєю 17-річною знайомою скоїв низку підпалів автомобілів на території Костромського району, а також підпалив двоповерховий 12-квартирний дерев'яний житловий будинок на вулиці Свердлова в Костромі. При цьому свої дії молоді люди фіксували за допомогою мобільного телефону, роблячи ефектні селфі на тлі пожежі, - зазначив Маркін.

Завдяки щасливому випадку ніхто з мешканців будинку не постраждав, проте в результаті пожежі будові завдано значної шкоди. На даний момент встановлено, що від вогню постраждали чотири автомобілі, обраних зловмисниками випадковим чином.

Молоді люди були затримані поліцією, було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 167 КК РФ ( "Умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене загальнонебезпечним способом").

Відносно 19-річного костромича вже обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

З ініціативи слідчого управління Слідчого комітету Росії по Костромській області кримінальну справу вилучено з виробництва органів внутрішніх справ і передано для подальшого розслідування до відділу з розслідування особливо важливих справ слідчого управління СК Росії по Костромській області. Крім того, слідчими СК порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство шляхом підпалу багатоквартирного житлового будинку (ч. 3 ст. 30 і ч. 2 ст. 105 КК РФ), - повідомив Маркін.

В даний час проводиться комплекс слідчих і оперативних заходів, спрямованих на закріплення доказів по справі, а також встановлення інших можливих епізодів злочинної діяльності підозрюваних.

Читайте також: Колишній кілер звинуватив президента Філіппін в замовних вбивствах тисячі осіб