Політика
16 вересня 2016
Посол України і Путін посперечалися про анексію Криму на саміті СНД
Україна виступила проти головування Росії в СНД.
news-image

Посол України в Киргизькій Республіці Микола Дорошенко на засіданні Ради голів держав-учасниць СНД у Бішкеку порушив питання про приналежність Криму, передає «Є!» із посиланням на Lb.ua.

Виступаючи перед президентами, в числі яких був і Путін, Дорошенко вказав на особливу позицію України щодо двох пунктів порядку денного: головування Росії в СНД в 2017 році і перепису населення в країнах СНД, який планується на 2020 рік.

З огляду на те, що Росія порушила норми міжнародного права, анексувала частину території України та сприяє військовому конфлікту на сході України, українська сторона не сприймає передачу головування, - заявив Дорошенко.

Те ж саме, додав Дорошенко, стосується і участі Криму в перепису.

Якщо під час перепису РФ проведе і врахує населення, яке проживає на території України, анексованої РФ, результати перепису ми рахуватимемо нікчемними, - сказав він.

Після цього Путін попросив репліку.

Росія нічого не анексувала. Все, що сталося з Кримом - результат протиправних дій певних політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту, - заявив він.

З приводу головування Росії в СНД він сказав, що раз Україна не ратифікувала статут Співдружності, то і вносити свої пропозиції права не має.

Нагадаємо, посла України Миколу Дорошенка  призначив президент Петро Порошенко в червні 2015 року.  

Читайте також: Президент звільнив низку суддів, двох – за порушення присяги