Київ
20 вересня 2016
Кличко здивований закидами олімпійця Верняєва щодо неотриманої квартири в новобудові
Мера Києва неприємно вразив допис спортсмена у соцмережі.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Фейсбуці зауважив, що намагається робити все, щоб підтримати спортсменів, тому був неприємно вражений дописом в соцмережі олімпійського чемпіона Олега Верняєва про те, що на ньому нібито "просто попіарилися" і не дали обіцяної квартири, передає «Є!»

На закиди спортсмена мер відповів, що міська влада, яку закон не зобов'язує , все одно намагається знаходити можливості та підтримує спортсменів, поліпшуючи їм житлові умови.

Хочу зауважити: сертифікати на квартири трьом членам Національної олімпійської збірної - Олегу Верняєву (спортивна гімнастика), Ігорю Радівілову (спортивна гімнастика) та Жанові Беленюку (греко-римська боротьба) - я вручив не в березні 2015-ого, а в квітні 2016-ого. Відбулося це на церемонії нагородження спортсменів-олімпійців «Герої спортивного року - 2015», яку влаштовував Національний олімпійський комітет, і повідомлення про подію можна знайти у відкритих джерелах.

Також, нагадаю, 30 серпня міська влада, в КМДА, вітала наших спортсменів-олімпійців після Олімпіади в Ріо. І тоді я повідомив, що ми і надалі будемо підтримувати наших спортсменів-киян і ухвалили рішення - тим, хто отримав медалі, виділити грошові премії, а тренерам- премію в розмірі 50% від нагороди спортсмена.

Ми також оголосили тоді про рішення виділити 3 однокімнатні квартири для - Ганни Різатдінової, Олени Вороніної і Вячеслава Лаврухіна – тренера Ігоря Радівілова, одну двокімнатну квартиру для Артура Дзігасова (тренера Жана Беленюка) і три земельних ділянки - Олегу Верняєву, Жану Беленюку і Павлу Тимощенку, - написав київський голова.

Мер зауважив, що будинок, де буде квартира Олега Верняєва, досі будується та "іноді доводиться почекати".

Я, як спортсмен, знаю, якою ціною і працею даються високі результати. І поважаю досягнення кожного спортсмена. Тому, неприємна і дивна для мене ситуація з якимось "піаром". Коли ти робиш, все що можеш, а це ще й викликає невдоволення. Але, скажу одне: для мене це не значить, що не треба нічого робити, - підсумував Віталій Кличко.
Читайте також: Олімпієць Верняєв незадоволений, що йому видали квартиру в недобудові
Читайте також: У середу в столиці пройде Марш миру