Суспільство
20 вересня 2016
З 8 200 осіб, що вийшли на свободу за «законом Савченко», 785 вчинили злочини повторно - Аваков
34 000 підлягають звільненню з місць позбавлення волі протягом року.
news-image

Міністр МВС Арсен Аваков вимагає від парламентарів переглянути "закон Савченко". Про це він написав на сторінці у Фейсбуці, передає «Є!»

Зокрема, він зазначив, що на даний момент від подальшого відбування покарання - за "законом Савченко" звільнені 8 200 засуджених та ув'язнених, а 34 000 підлягають звільненню з місць позбавлення волі протягом року.

Із вказаної кількості осіб, що вже вийшли - 785 вже викриті у скоєнні злочинів, з яких 22 - за умисне вбивство, 18 - нанесення ТТП, 10 - зґвалтування , 405 -крадіжки, 131 -грабежі, 66 - збройні розбої, 39 - шахрайство, 20 -хуліганства та інші злочини .. і це тільки викриті, ті кого вдалося затримати ... а виходячи з поточної статистики розкриття злочинів ... на жаль, мінімум стільки ж залишаються за кадром нашої уваги, - написав міністр.

Арсен Аваков вважає, що даний закон - помилка, яку треба виправляти.

Я за гуманізм, але проти потурання рецидивістам. Ми не можемо собі дозволити в поточній ситуації бути ліберальними до тих, хто вчиняє тяжкі злочини - це підриває основи безпеки в суспільстві і провокує зростання злочинності, - підсумував міністр.
Читайте також: На Троєщині в лісосмузі вбито киянина