Події
21 вересня 2016
У Дніпрі під час вечері у кафе затримано чиновника-хабарника
Видачу документів посадовець оцінив у 196 тисяч гривень.
news-image

У Дніпрі під час одержання хабара затримали одного із заступників начальника державного підприємства у галузі сертифікації об’єктів нафтогазового комплексу Держпраці, який вимагав  "данину" за послуги. Зокрема, за видачу дозвільних документів, які необхідні для діяльності автомобільних газозаправних станцій, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

 Оперативники встановили, що до правопорушення причетний один із заступників начальника профільного державного підприємства Державної служби України з питань праці.

До держустанови звернувся представник товариства для отримання відповідних дозволів для діяльності 11-ти газових АЗС.

Видачу документів посадовець оцінив у 196 тисяч гривень. Кілька місяців правоохоронці документували протиправну діяльність чиновника. Він одержав 56 тисяч гривень неправомірної вигоди у кілька етапів.

20 вересня оперативники Управління захисту економіки спільно з працівниками обласної прокуратури затримали одного із заступників начальника профільного державного підприємства Державної служби України з питань праці у місцевому кафе. 140 тисяч гривень хабара чиновник поклав до кишені та спокійно продовжив свою вечерю.

У рамках кримінального провадження, працівники УЗЕ та слідчі встановлюють всіх осіб, які також можуть бути причетні до корупційної діяльності, - повідомили у поліції.

Слідчим управлінням обласної поліції було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У «ЛНР» заявили про спробу держперевороту (відео)