Політика
23 вересня 2016
В Угоді про асоціацію Україна-ЄС може з'явитись «особлива позиція» для Нідерландів
Прем'єр-міністр Нідерландів вчора заявив, що уряд країни не готовий відповідати за своє попереднє рішення, коли були закінчені процедури щодо Угоди про асоціацію.
news-image

Уряд України сподівається на ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, можливо, із зазначенням особливої позиції. Як передає кореспондент УНІАН, про це сказала віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє «Є!»

За її словами, прикро було чути позицію прем'єр-міністра Нідерландів, яку було озвучено вчора з приводу того, що уряд Нідерландів не готовий відповідати за своє попереднє рішення, коли були закінчені процедури щодо Угоди про асоціацію.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що прикро, що зараз береться до уваги дорадчий референдум, тобто, “по суті, береться до уваги думка 20% населення Нідерландів, котрі зараз впливають на те, що Україна може стати заручником такого голосування нідерландськими громадянами”.

За її словами, уряд продовжує працювати з усіма країнами-членами ЄС стосовно того, що “ми вважаємо неприйнятною таку позицію Нідерландів і вважаємо, що нам необхідно отримати ратифікацію від Нідерландів, можливо, із зазначенням особливої позиції стосовно того, що двосторонні норми, які стосуються тільки виключно окремих країн-членів, то вони, можливо, не будуть застосовуватися в Нідерландах”.

Нагадаємо, у липні 2015 року парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Читайте також: Туреччина не визнала кримські вибори в Думу