Політика
26 вересня 2016
Обама визнав, що за роки перебування в Білому домі став багато лихословити
Президент США зазначив, що начальник апарату співробітників Білого дому та помічник президента з нацбезпеки лихословлять ще більше, ніж він сам
news-image

Барак Обама за час перебування на посаді президента США став лаятися нецензурними словами набагато більше, ніж робив це у минулому. Він визнав це в бесіді з американським істориком Доріс Кернс-Гудвін, що спеціалізується на дослідженні інституту президентства в США, передає «Є!»

Стенограму цього своєрідного прощального інтерв'ю, яке було записано в зв'язку з закінченням (у січні) терміну перебування Обами на посаді президента, опублікував журнал Vanity Fair.

В цілому люди, які мене знають, скажуть, що моя публічна персона не сильно відрізняється від приватної, - заявив нинішній американський лідер.

Проте, додав він, є "два винятки". Перше полягає в тому, що в приватному порядку "я лаюся більше, ніж слід", сказав Обама.

І я виявляю, що лаюся, перебуваючи на цій посаді, більше, ніж в попередньому житті, - повідав голова адміністрації США.

Втім, згідно з викладеною Обамою інформацією, в його найближчому оточенні є два ще більших любителів міцних виразів.

На щастя, і мій начальник апарату співробітників Білого дому (Денис Макдоноу), і мій помічник з національної безпеки (Сюзан Райс) лихословлять ще більше, ніж я, - сказав 44-й президент США.

Другий виняток, як пояснив Обама, зводиться до того, що в приватному порядку "я можу бути набагато більш саркастичним і різким в оцінках", ніж на публіці.

Президент також не став приховувати, що регулярно виливає на папір свої почуття у відповідь на ту чи іншу критику, що здається несправедливою.

Я це роблю постійно. Пишу відповідь - повноцінну тираду. А потім жмакаю її (і викидаю), - підкреслив Обама.

 

Читайте також: Байден заявив, що Київ згоден на спецстатус Донбасу