Події
27 вересня 2016
Суд продовжив арешт Олександру Єфремову на два місяці
Засідання суду тривало більш ніж 11 годин.
news-image

Печерський райсуд столиці продовжив запобіжний захід утримання під вартою без можливості внесення застави для екс-депутата Верховної Ради, "регіонала" Олександра Єфремова на 60 діб - до 24 листопада. Таке рішення в понеділок оголосила суддя Світлана Шапутько, повідомляє Укрінформ, передає «Є!»

Суд постановив... клопотання прокурора задовольнити, продовжити термін утримання під вартою Єфремова до 24 листопада 2016 року, - зачитала вона резулятивну частину рішення.

Засідання суду тривало більш ніж 11 годин.

Адвокати Єфремова заявили про намір оскаржити рішення в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, Єфремова затримали 30 липня на борту літака "Австрійських авіаліній". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), у вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч . 3 ст. 110 КК України), а також у скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Наприкінці березня Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу).

При цьому Єфремов також проходить у справі про ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року (статті 364 і 366 Кримінального кодексу). Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на волю під заставу.

61-річний Єфремов був нардепом трьох скликань із 2006 до кінця 2014 року. З кінця 2012 року очолював фракцію ПР, входив до регламентного комітету Верховної Ради. Раніше був депутатом Луганської обласної ради, ще раніше сім років очолював Луганську обласну державну адміністрацію, а до цього ще рік був заступником голови ЛОДА.

З листопада 2005 року очолював луганський обласний осередок Партії регіонів.  

Читайте також: Опубліковано відео з нагрудної камери поліцейського, якого застрелили в Дніпрі (18+)