Події
27 вересня 2016
Якщо українські військові відійдуть на кілометр, ми втратимо Станицю Луганську - глава Луганщини про розведення сил
Під час Мінських переговорів було підписано рамкову угоду про розведення озброєння уздовж лінії розмежування.
news-image

Відведення українського озброєння на кілометр може призвести до втрати контролю України над Станицею Луганською. Про це заявляє керівник Луганщини Юрій Гарбуз, передає Радіо Свобода, повідомляє «Є!»

Під час Мінських переговорів було підписано рамкову угоду про розведення озброєння уздовж лінії розмежування. Дві точки для розведення узгоджені на Луганщині.

Однак повністю виконати угоду неможливо, вважає голова Луганської обласної адміністрації. Гарантувати відведення озброєння з боку бойовиків неможливо, каже Гарбуз. До того ж, як реалізувати домовленість на практиці, не втративши територій, керівник Луганщини не знає.

Я поки не розумію, як це зробити практично. Тому що відвести на кілометр... У нас Станиця Луганська, якщо ми йдемо на кілометр, ми просто втратимо Станицю Луганську. Я не хотів би втрачати жодного сантиметра української землі. Я не вірю, що буде з їхнього боку буде дотриманий режим тиші, тому що кожен день йдуть обстріли, – говорить Гарбуз.

На думку керівника Луганщини, на мінських переговорах потрібно домовлятися не про відведення техніки на кілометр, а про повернення територій під українську юрисдикцію.

Як повідомлялося, 21 вересня в Мінську підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на трьох ділянках з визначеними координатами.

Читайте також: Євродепутат пояснив, за яких умов ЄС може призупинити «безвіз» для України