Політика
27 вересня 2016
Президент Ізраїлю під час промови в Раді звинуватив ОУН у Голокості
У той же час ізраїльський президент зазначив, що зараз відносини між Україною та Ізраїлем націлені в майбутнє.
news-image

Серед українців, а особливо серед членів Організації українських націоналістів (ОУН), було безліч посібників вбивств євреїв, заявив президент Ізраїлю Реувен Рівлін у Верховній Раді України, під час промови про трагедію в Бабиному Яру, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Багато посібників злочину були українцями. І серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися над євреями, вбивали їх та в багатьох випадках видавали німцям. Вірно і те, що було понад 2,5 тисячі праведників народів світу - ті лічені іскри, які яскраво горіли в період темних сутінків людства. Однак більшість мовчали, - заявив президент.
   

У той же час ізраїльський президент зазначив, що зараз відносини між Україною та Ізраїлем націлені в майбутнє.

Відносини між українським і єврейським народами сьогодні спрямовані в майбутнє, але ми не можемо допустити, щоб історія як з її страшними, так і з її хорошими подіями забулася, - сказав Рівлін.

У свою чергу, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заперечує участь ОУН в Голокості та зазначив, що "вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру було б більш щирим без використання міфів тих, хто стирав пам'ять про них".  

Читайте також: Порошенко зустрівся з президентом Ізраїлю