Суспільство
28 вересня 2016
У парламенті Швейцарії проголосували за заборону паранджі
Більшість населення країни готова підтримати заборону у разі референдуму.
news-image

Нижня палата парламенту Швейцарії у вівторок 27 вересня, ухвалила рішення про заборону у всій країні носіння паранджі - елемента одягу мусульманок, який повністю закриває обличчя, передає «Є!» із посиланням на DW.

"За" проголосували 88 депутатів, "проти" - 87, 10 - утрималися. Рішення ще повинне отримати схвалення верхньої палати та уряду, щоб набути чинності.

Згідно з опитуваннями, у разі референдуму за заборону паранджі готові проголосувати від 60 до 70 відсотків тих, хто має право голосу, повідомляє агентство AFP.

Заборону на носіння паранджі до цього ввели лише в кантоні Тічино - тут порушення карається штрафом у 100 швейцарських франків. На початку року урядова комісія висловилася проти заборони, оскільки паранджу в Швейцарії носить дуже незначна кількість людей і це не спричиняє серйозних проблем.

Пропозицію про заборону носіння паранджі висунула націонал-консервативна Народна партія Швейцарії (SVP). Її представник, Вальтер Вобманн у 2009 році успішно просунув ініціативу із заборони спорудження нових мінаретів у країні.

Читайте також: В ОУН порадили президенту Ізраїлю не читати московські газети і не дивитися росТБ