Резонанс
28 вересня 2016
У Міноборони РФ відреклися від «Бука», який збив малайзійський Boeing
За їхніми словами, такі ЗРК ніколи не перетинали кордону України.
news-image

У Міністерстві оборони РФ заявили, що російські зенітно-ракетні комплекси "Бук" ніколи не перетинали кордон України. Про це повідомив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє "Інтерфакс", передає «Є!»

Ніякі російські зенітні ракетні комплекси, і в тому числі "Бук", російсько-український кордон ніколи не перетинали, - заявив Конашенков.

Представник Міноборони також зазначив, що Росія зацікавлена у проведенні чесного розслідування катастрофи.

Зі свого боку, ми максимально зацікавлені в проведенні об'єктивного розслідування і встановленні справжніх винуватців катастрофи 17 липня 2014 року. І будемо продовжувати робити для цього все необхідне сприяння, - сказали у відомстві.

Він також додав, що об'єктивність поданих відомостей "не може не викликати сумнівів". Як сказав представник Міноборони, "у всіх даних, які сьогодні були представлені на брифінгу слідчої групи, два основних джерела: інтернет і спецслужби України".

У свою чергу, в концерні "Алмаз-Антей", який виробляє ЗРК "Бук", заявили, що пуск ракети по "Боїнгу" міг бути випадковим. Як сказав радник головного конструктора концерну Михайло Малишевський, "ймовірність цього виключити, природно, не можна. Причин для цього може бути багато різних: недостатня підготовка екіпажу або неправильні вихідні дані".

Нагадаємо, 28 вересня представники Об'єднаної слідчої комісії в Нідерландах представили результати розслідування катастрофи MH17 і відзначили, що після запуску ракети, яка знищила пасажирський лайнер Boeing 777, ЗРК "Бук" повернули на територію РФ. Експерти офіційно встановили, що зенітна ракетна система "Бук" була привезена на Донеччину з Росії і після обстрілу Boeing вирушила назад в РФ.

Нагадаємо, що авіакатастрофа Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року біля населеного пункту Грабове Донецької області. Жертвами падіння літака стали 298 осіб, серед яких 15 членів екіпажу.

Читайте також: MH17 збили з території бойовиків із російського «Бука» - слідство