Суспільство
10 грудня 2014
Діти із зони АТО цієї зими відпочинуть в Австрії та Польщі
Посол ЄС також запропонував розглянути можливість організації відпочинку близько 1000 дітей у Карпатах за рахунок європейської сторони
news-image

Українські діти, які були вивезені із зони АТО, отримають можливість провести зимові канікули в Австрії та Польщі. Про це пише "Єдність" з посиланням на прес-службу Мінмолодьспорту.

Згідно з повідомленням, для цього вже є попередня домовленість між міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим та послом ЄС в Україні Яном Томбінські.

Мова йде, перш за все, про дітей осіб, які були поранені або загинули в зоні АТО. Вони зможуть провести в європейських країнах зимові канікули. Посол зазначив, що цю інформацію представництво ЄС поширює серед посольств європейських країн в Україні, і наразі збирає конкретні пропозиції з цього питання.

Томбінські також запропонував розглянути можливість організації двотижневого відпочинку близько 1000 дітей таких категорій у Карпатах за рахунок європейської сторони, і звернувся з проханням в стислі терміни підготувати інформацію щодо вартості такого проекту та направити її на розгляд представництва ЄС.

Нагадаємо, що міжнародна організація ЮНІСЕФ напикінці листопада відрапортувала, що більше 60% дітей, які перебувають у зоні АТО, мають психологічну травму в результаті того, що стали свідками насильства і військових дій. Крім того, за даними ЮНІСЕФ, війна на Донбасі позбавила рідного дому майже 130 тисяч дітей.