Політика
30 вересня 2016
Один зі світових лідерів заявив, що буде знищувати наркоманів, як Гітлер знищував євреїв
Президент Філіппін пообіцяв вбити 3 млн наркоманів.
news-image

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що він готовий знищити 3 млн наркоманів у своїй країні, так само як Адольф Гітлер знищив мільйони євреїв в роки Другої світової війни. Ці висловлювання викликали гнівну реакцію міжнародних єврейських організацій, передає «Є!»

Ви турбуєтесь про смерть тисячі, 2 тисяч, 3 тисяч чоловік. Гітлер знищив 3 млн євреїв. Зараз є 3 млн наркоманів. Я буду щасливий знищити їх, - цитує слова філіппінського лідера агентство Bloomberg.


При цьому агентство Reuters повідомляє, що президент Філіппін також наголосив: "Якщо в Німеччині був Гітлер, то на Філіппінах буде" ... після цього він, за даними агентства, замовк і вказав на себе.

У той же час Дутерте заявив, що вбивати наркоманів і наркоторговців, на його думку, потрібно для того, щоб "врятувати наступне покоління від загибелі".

Reuters наводить реакцію на слова президента Філіппін рабина Абрахама Купера, представника Центру Симона Візенталя, міжнародної правозахисної організації, що займається боротьбою з антисемітизмом.

Дутерте повинен вибачитися перед жертвами (голокосту) за свою огидну риторику, - заявив Абрахам Купер.

За даними істориків, в результаті організованого нацистської геноциду загинуло 6 млн євреїв.

Після приходу до влади влітку цього року Родріго Дутерте почав силову кампанію по боротьбі з розповсюдженням наркотиків, в ході якої загинули кілька тисяч чоловік. Критики звинувачують уряд Дутерте в тому, що він вдається до вбивств без суду та слідства в ході цієї кампанії. Родріго Дутерте в своїй промові 30 вересня відкинув цю критику, порівнявши при цьому дії своєї адміністрації з діями нацистів.

На початку вересня на прес-конференції в місті Давао президент Філіппін назвав Обаму "сином повії" та пообіцяв висловити багато неприємних слів на його адресу на полях саміту США-АСЕАН і Східноазіатського саміту, які повинні були відбутися через кілька днів в Лаосі. Пізніше Дутерте в досить грубій формі порадив Євросоюзу не втручатися у внутрішні справи його країни.

Я прочитав звинувачення ЄС. І кажу їм - йдіть куди подалі, - сказав Дутерте на суміші тагальської і англійської.
Читайте також: Президент Філіппін показав Євросоюзу середній палець (відео)