Події
30 вересня 2016
Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо Яроша та інших керівників «Правого сектора»
Бійців "Правого сектору" звинувачують у злочинах, спрямованих проти РФ, її громадян і дипломатичних установ на території України, а також щодо російськомовного населення.
news-image

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про екстремізм щодо керівників українського "Правого сектора" Дмитра Яроша, Андрія Тарасенка, Андрія Стемпіцького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського, а також інших членів організації. Про це повідомляє ТАРС із посиланням на прес-службу СК, передає «Є!»

Управлінням із розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, Головного слідчого управління СК при взаємодії з ФСБ і МВС Росії отримані докази щодо керівників і активістів української екстремістської організації" Правий сектор "... На підставі зібраних доказів порушено кримінальну справу стосовно лідерів" Правого сектора "Дмитра Яроша і Андрія Тарасенка, керівників цієї організації Андрія Стемпіцького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського, а також інших осіб за ч. 1 ст. 282.2 КК РФ ("Діяльність екстремістської організації"), - зазначили у відомстві.

У Слідчому комітеті Росії стверджують,  що утворений Ярошем в 2013 році "Правий сектор" "взяв за основу погляди радикального українського націоналізму, підкресленої русофобії та фашизму, при цьому метою організації стало "надання збройним шляхом опору московської агресії".

У період не пізніше 2014 по даний час керівниками і активістами "Правого сектора" на постійній основі систематично плануються і скоюються злочини, спрямовані проти РФ, її громадян і дипломатичних установ на території України, а також щодо російськомовного мирного населення, - пояснили в СК.

За даними СК, встановлена ​​загальна чисельність учасників "Правого сектора" перевищує 5 тис. осіб.

У кожній області України організація має штаби, які координують діяльність активістів на місцях. Крім того, керівниками організації створені окремі осередки в країнах Європи і Північної Америки, - запевнили в СК.
Читайте також: Вночі у центрі столиці пограбували кілька офісів