Кабмін просить додаткового фінансування у МВФ
Навесні МВФ вже схвалив виділення и Україні 17,1 млрд дол. фінансової допомоги
news-image

Кабмін веде переговори з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) про розширення програми фінансової допомоги stand-by Україні. Про це пише "Єдність" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, що навесні МВФ схвалив виділення и Україні 17,1 млрд дол. фінансової допомоги в рамках програми stand-by. Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус в середу зявив: "Хотіли б програму розширити, йдуть підрахунки".

За його словами, вже розпочалися відповідні переговори з місією Фонду, яка прибула напередодні і працюватиме до 18 грудня. Міністр уточнив, що місія вже провела перші зустрічі з НБУ, Мінфіном і МЕРТ, де була зроблена загальна оцінка ситуації. У той же час він ухилився від додаткових коментарів щодо можливого розширення програми з Фондом.

"Занадто рано з моменту переговорів з МВФ, щоб позначити конкретну цифру. Йдуть переговори, закінчаться 18 грудня. У найближчі дні все дізнаєтеся", - сказав Абромавічус.

Нагадаємо, що сьогодні газет Financial Times опублікувала інформацію про те, що МВФ шукає для України додаткові 15 млрд дол. фінансування, аби уникнути дефолту країни. Газета зазначає, якщо Україна не отримає додаткову фінансову підтримку, Києву доведеться радикально скоротити бюджет або оголосити дефолт за суверенними зобов'язаннями.

Нагадаємо, вчора в ЗМІ з’явилась інформація, що члени "Великої сімки" (G7) обговорюють можливість надання Україні пакета фінансової допомоги в розмірі 4 млрд дол. Відповідні консультації стартували невдовзі після того, як офіційний Київ відзначив значне погіршення фінансового становища в країні.