Політика
4 жовтня 2016
У МЗС Росії вважають, що Вашингтон хоче укласти угоду з дияволом
У відомстві прокоментували рішення США перервати двосторонній діалог з мирного врегулювання в Сирії.
news-image

У Міністерстві закордонних справ Росії висловили "глибоке розчарування" рішенням США призупинити переговори з Москвою щодо досягнення перемир'я в Сирії і вважають, що Вашингтон готовий співпрацювати з терористами. Про це йдеться в коментарі, опублікованому на сайті відомства, передає «Є!»

МЗС РФ зазначив, що американська сторона виступила проти відводу на рівну відстань від дороги Кастелло урядових сирійських військ і сил опозиції, що відкрило б шлях для доставки в Алеппо гуманітарної допомоги. Крім того, у російському відомстві вважають, що Вашингтон прикриває діюче в Сирії терористичне угрупування «Джебхат ан-Нусра» та ніколи не чинив реального тиску на членів угруповання.

У нас міцніє враження, що в прагненні домогтися жаданої зміни влади в Дамаску Вашингтон готовий "укласти угоду з дияволом" - піти на союз з запеклими терористами, які мріють повернути історію назад і які силою насаджують свої нелюдські норми, - наголошується в заяві.

3 жовтня Держдепартамент США оголосив про припинення переговорів з Росією по досягненню перемир'я в Сирії. При цьому Вашингтон збереже військові контакти з Москвою, щоб уникнути інцидентів в небі над територією Арабської Республіки.

У відповідь в Держдумі повідомили про можливість швидкої ратифікації угоди про безстрокове розміщення російської авіагрупи в Сирії.

Читайте також: Прем’єр Нідерландів закликав РФ припинити розповсюджувати нісенітниці про МН17