Російський рубль продовжує падіння 3-ій день поспіль
На думку старшого аналітика "Норд-Капітал" Сергія Аліна, інтрига на валютному ринку Росії наросте в четвер у зв'язку із засіданням ради директорів Центробанку РФ
news-image

Долар і євро 10 грудня продовжують помірне зростання на "Московської біржі". Про це пише "Єдність" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Зростання вартості іноземних валют в Росії продовжується третій день поспіль. Головними причинами падіння рубля залишється зниження світових цін на нафту.

Американський долар коштував 54,31 руб./дол. на 14:00 - це на 26,1 коп. вище рівня попереднього закриття. Євро до цього моменту опинився в районі 67,2 руб./евро, додавши 33 копійки. 

ЦБ РФ провів друге поспіль підвищення офіційних курсів долара і євро. Курс долара на четвер встановлений з підвищенням на 6,42 копійки, на рівні 54,2758 руб ./дол., а курс євро - з підвищенням на 31,8 копійки, на рівні 67,1989 руб./євро.

Згідно з повідомленням, долар і євро помірно виросли на "Московської біржі" в середу з перших хвилин торгів, продовжуючи підвищуватися треті торги поспіль. Падіння продовжується навіть на тлі відступу світових цін нафти. ціни на нафту після зростання котирувань напередодні знову повернулися до зниження. Січневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вдень знизилися в ціні приблизно на 1,5%, опинившись в районі 65,5-66 дол./барель, що недалеко від оновленого напередодні п'ятирічного мінімуму.

На думку старшого аналітика "Норд-Капітал" Сергія Аліна, інтрига на валютному ринку Росії наросте в четвер у зв'язку із засіданням ради директорів Центробанку РФ. "Питання в тому, що ж буде робити Банк Росії і чи буде щось робити (інфляція, все-таки, ще сильніше розігналася). А якщо ставку підвищать, то що буде? Після попереднього підвищення ключової ставки реакція ринку була діаметрально протилежною. Дії Центробанку викликали нову хвилю ослаблення. Загалом, не виходить поки що у рубля злізти з порохової бочки ", - міркує аналітик.

Нагадаємо, що голова уряду Росії Дмитро Медведєв сьогодні, 10 грудня, закликав росіян набратися терпіння і "не влаштовувати істерики" через зниження курсу рубля.