Світ
6 жовтня 2016
Сейм Польщі закінчив розгляд закону про повну заборону абортів
Документом була передбачен кримінальна відповідальність для кожного, хто спричинить смерть зачатої дитини, у тому числі для матері.
news-image

Сейм Польщі не буде продовжувати роботу над громадським проектом про цілковитий захист життя, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Польські парламентарії прийняли позицію сеймової комісії з питань юстиції та прав людини, яка вчора, 5 жовтня, рекомендувала відхилити законопроект громадянського комітету «Стоп абортам».

Документом була передбачена повна заборона абортів у Польщі та кримінальна відповідальність для кожного, хто спричинить смерть зачатої дитини, у тому числі для матері.

Перед голосуванням представниця комітету «Стоп абортам» внесла поправку до законопроекту, що полягала у відмові від кримінального переслідування матері, однак через процедурні міркування її не прийняли.

За відхилення проекту проголосували 352 депутати Сейму, 58 висловилися проти, а 18 утрималися від голосування.

Нагадаємо, у Польщі більше тижня тривали демонстрації з вимогою не приймати законопроект про повну заборону абортів. Найбільший з них - так взаний «Чорний понеділок» - відбувся в усій країні 3 жовтня.

Читайте також: У Вінниці молода жінка жебракувала під виглядом бабусі (фото)