Резонанс
7 жовтня 2016
Українцю Роману Сущенку пред'явлено офіційне звинувачення в шпигунстві
ФСБ стверджує, що українець збирав відомості, що становлять державну таємницю.
news-image

Слідство пред'явило офіційне звинувачення в шпигунстві громадянинові України Роману Сущенко. Про це ТАРС повідомив його адвокат Марк Фейгін, передає «Є!»

Йому пред'явлено звинувачення. Слідчий продовжує викладати фабулу, - сказав адвокат.

За словами Фейгіна, його підзахисний не має наміру в п'ятницю давати свідчення слідчому у якості обвинуваченого, так як у нього не було можливості поспілкуватися з адвокатом і узгодити позицію.

Разом з тим, зазначає адвокат, Сущенко не визнає провину.

Як заявили раніше в Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ РФ, Сущенко є кадровим співробітником управління розвідки Міноборони України, він був затриманий при проведенні шпигунської акції. За даними ЦГЗ, він цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю про діяльність Збройних сил РФ і Росгвардіі, витік яких за кордон могла завдати шкоди обороноздатності держави.

Відносно Сущенко ФСБ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ ("Шпигунство").

Як повідомлялося, співробітники ФСБ РФ 30 вересня затримали українського журналіста у Москві, оголосивши його співробітником української розвідки, який «цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації». Проти Сущенка порушено кримінальну справу за статтею «шпигунство». У Міноборони України заявили, що Сущенко не має ніякого відношення до відомства. Адвокат Марк Фейгін 3 жовтня повідомив, що захист оскаржив рішення суду про арешт Сущенка. Захисник відвідав журналіста і повідомив, що Сущенко свою провину не визнає і має намір «воювати».

Читайте також: Суди у справі Сущенка пройдуть у закритому режимі - адвокат