Суспільство
8 жовтня 2016
За самооборону на таксиста відкрили кримінальне провадження
Таксист подумав, що у нього хочуть відібрати автомобіль, за це на нього відкрили кримінальне провадження.
news-image

У Миколаєві 26-річний таксист під час конфлікту з пасажирами кілька разів вистрілив з стартового пістолета в повітря. Тепер на нього відкрили кримінальне провадження за погрозу вбивством.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївській області.

Так, в поліцію надійшла заява від 32-річного миколаївця про вчинення стосовно нього протиправних дій. Чоловік вимагав вжити заходів реагування до водія таксі, який під час конфлікту з клієнтами вистрілив кілька разів вгору з пістолета, інформує «Є!».

«За словами заявника, близько 22:00 його дружина разом з подругами викликала таксі, але по дорозі у пасажирів з водієм виникло непорозуміння з приводу того, що чоловік не орієнтувався на місцевості і не міг дістатися за потрібною адресою. Клієнти вимагали від водія поїхати через лісосмугу, де їх нібито повинен був зустріти чоловік однієї з жінок, але такий хід подій не сподобався таксисту. Він відмовився їхати далі і зажадав від пасажирок розрахуватися і покинути салон автомобіля. В цей час до автомобіля під'їхав чоловік однієї з клієнток і сварка продовжилася. Під час конфлікту, за словами заявника, водій таксі дістав пістолет, кілька разів вистрілив в повітря, після чого зник з місця події », - розповіли в поліції.
Поліцейські встановили особу таксиста, за його словами, він вистрілив в повітря з стартового пістолета, бо подумав, що у нього хочуть відібрати автомобіль. Зараз розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України ( «Погроза вбивством»). Вилучена зброя направили на експертизу для встановлення ступеня небезпеки для оточуючих.