Події
8 жовтня 2016
Путіна привітали всього 6 країн і «ДНР»
День Народження чи день повного фіаско?
news-image

7-го жовтня, президент Росії Володимир Путін відзначав свій 64-й день народження, пише «Є!».

За повідомленням прес-служби президента, Путін почав приймати привітання від іноземних колег ще з ранку. Свої побажання президенту РФ направили лідери Вірменії, Білорусії, Казахстану, Таджикистану, Азербайджану та Узбекистану, а також невизнаної Абхазії. Крім того, вітання надіслав і ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко.

Привітали президента і депутати Держдуми, направивши йому 450 троянд, за кількістю парламентаріїв.


Зазначив Путіна і глава Чечні Рамзан Кадиров, назвавши його «найсильнішим і яскравим політиком сучасності».

Крім того, на Кримському мосту в Москві був вивішений величезний плакат із зображенням Путіна на тлі сирійського прапора і підписом російською та арабською мовами: «Путін, спасибі за мир». За словами місцевих ЗМІ, банер розмістили нібито сирійські студенти, які навчаються в Москві.

У свою чергу лідери західних країн день народження Путіна просто проігнорували. Аналогічно вчинили і в українському уряді. Таким чином, з 252 світових держав свої привітання Путіну висловили лідери лише шести країн і кількох невизнаних сепаратистських утворень.

Раніше повідомлялося, що прес-секретар Путіна ображено розповів, що російського президента так і не привітали з України. Про це він заявив під час спеціальної прес-конференції.