Ніна Матвієнко святкує день народження
Співачці виповнилося 69 років.
news-image

10 жовтня 1947 року в селі Неділище Житомирської області народилася Ніна Матвієнко - українська співачка,  народна артистка України, лауреат Державної премії України ім.Т.Г.Шевченка, Герой України (2006), професор, нагадує «Є!» із посиланням на Київський календар.
Навчалася в школі-інтернаті для дітей з багатодітних сімей в селі Потіївка Радомишльського району Житомирської області.
З 1968 року, після закінчення вокальної студії при Українському народному хорі ім.Г.Верьовки стала його солісткою. Співпрацювала також з вокальним тріо «Золоті ключі».

В якості солістки хору перемогла на Всеукраїнському конкурсі «Молоді голоси» (1978), Всесоюзному телевізійному конкурсі «З піснею по життю» (1979), Всесвітньому конкурсі фольклорних пісень в Братиславі (1979), XII Всесвітньому фестивалі молоді та студентів у Москві (1985) .
З 1991 року є солісткою Національного ансамблю солістів «Київська Камерата».
У репертуарі співачки багато народних пісень, серед яких обрядові, ліричні, гумористичні, пісні-балади, українські пісні XVII-XVIII ст.
Співпрацювала з відомими українськими композиторами - Євгеном Станковичем, Олегом Ківою, Мирославом Скориком, Іриною Кириліноюї, Ганною Гаврилець тощо.
Ніна Матвієнко з успіхом гастролювала в багатьох країнах світу. Її творчість широко тиражувати на різноманітних носіях - від грамплатівок до компакт-дисків.
У 1975 році заочно закінчила філологічний факультет Київського університету, активно займалася літературною творчістю.
Є професором кафедри музичного мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв.

Читайте також: Джамала опублікувала фото з коханим