Політика
11 жовтня 2016
У Кремлі розповіли, чому Путін скасував візит до Парижа
Президент РФ буде чекати комфортний час.
news-image

Президент Росії Володимир Путін вирішив скасувати візит до Парижа, щоб дочекатися комфортного для президента Франції Франсуа Олланда часу зустрічі. Так стверджує прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Є!»

Президент прийняв рішення скасувати цей візит. Справа в тому, що планувалися деякі заходи, пов'язані з відкриттям російського культурно-духовного центру, проведенням виставок, на жаль, ці заходи випали з програми, і тому президент прийняв рішення поки візит до французьку республіку скасувати, - повідомив прес-секретар.
З самого початку контактів зі своїм французьким колегою президент Путін зазначав, що він буде готовий відвідати Париж в той час, коли це буде зручно для президента Олланда. Тому ми дочекаємося, коли цей комфортний час настане, і президент (Росії) знову розгляне можливість такого візиту в разі, якщо питання буде на порядку денному, - підкреслив представник Кремля.

На прохання уточнити, чому з програми в Парижі "випали" відкриття культурно-духовного центру і виставок, Пєсков порадив поставити це питання французькій стороні.

Заяви ЗМІ про те, що Володимир Путін фактично знаходиться в ізоляції на міжнародній арені, за словами Пєскова, не мають нічого спільного з реальністю.

Президент не опинявся в ізоляції, - заявив прес-секретар.
Ми бачили минулого тижня повідомлення французьких ЗМІ про те, що російський президент нібито наполягає на візиті до Франції, щоб вийти з ізоляції; це абсолютний абсурд, - підкреслив Пєсков.
Дуже напружений міжнародний графік президента якраз свідчить про зворотне; російський президент не відчуває ніяких проблем в цьому контексті, - додав прес-секретар.

 

Читайте також: «Спочатку - вибори на Донбасі, а потім Україна поверне контроль над кордоном» - президент Франції