Політика
13 жовтня 2016
Путін, Олланд та Меркель обговорили умови зустрічі «нормандської четвірки»
Така зустріч повинна бути конструктивною та корисною з точки зору вирішення кризи на сході України.
news-image

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін в середу ввечері в телефонній розмові обговорили можливість проведення саміту в "нормандському форматі".

"Вони обговорювали умови для проведення саміту в форматі Нормандії, який може бути незабаром організований у Берліні. Вони зійшлися на тому, що така зустріч повинна бути конструктивною і корисною з точки зору вирішення кризи на сході України"

, - йдеться у повідомленні, інформує «Є!» з посиланням на "Європейська Правда".

"Основні умови відомі. На місцях має зберігатися режим припинення вогню, необхідно прискорити виконання операцій із розведення озброєння і надати безперешкодний доступ місії спостереження ОБСЄ до кордону. У політичному плані - місцеві вибори проходять в рамках українського законодавства і дотримання стандартів ОБСЄ"

, - зазначається у заяві.

Олланд та Меркель планують обговорити у четвер, 13 жовтня, підготовку "нормандської" зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Раніше посол Російської Федерації у Франції Олександр Орлов заявив, що канцлер ФРН Ангела Меркель запросила лідерів країн "нормандської четвірки" України, Німеччини, Франції й Росії на вечерю в Берліні на 19 жовтня.

Після цього стало відомо про скасування Путіним свого візиту до Франції.