Резонанс
13 жовтня 2016
Закарпаття було, є і буде складовою частиною України - Москаль
Геннадій Москаль прокоментував слова голови облради Михайла Рівіса, що викликали неоднозначну реакцію і звинувачення в сепаратизмі.
news-image

На Закарпатті немає сепаратизму чи антиукраїнських настроїв. Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, коментуючи слова голови облради Михайла Рівіса місцевому телеканалу, які викликали неоднозначну реакцію і звинувачення в сепаратизмі, передає «Є!»

Область була, є і буде складовою частиною України. Разом із тим Закарпаття залишається дотаційним на 76 відсотків (деякі райони – більш, ніж на 98 відсотків) і залежним від вливань із Державного бюджету України.

Зараз область перебуває в дуже скрутному фінансовому становищі, через перекоси з дотаціями та субвенціями виникла заборгованість у медичній, освітній та інших галузях. Щоб вирішити питання з виділенням необхідних коштів, я змушений залишитися в Києві й пропустити чергову сесію обласної ради.

Нестабільний фінансовий стан в області провокує постійний відтік кваліфікованих кадрів за кордон, деякі медичні та освітянські заклади в прикордонних районах знаходяться на межі закриття через брак спеціалістів.

Тому слова голови облради мають не політичне, а економічне підґрунтя. Це спроба звернути увагу на реальний фінансовий стан області, який дійсно бажає бути набагато кращим, - йдеться на офіційному сайті голови Закарпаття.

Читайте також: У голови Закарпатської облради прокоментували звинувачення у сепаратизмі