Київ
13 жовтня 2016
Підпільний цех з виготовлення лікарських засобів в Києві
Співробітники СБ України спільно з прокуратурою та Держслужбою з лікарських засобів та контролю за наркотиками припинили у столиці діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих лікарських засобів.
news-image

Нелегальне виробництво було розташоване в орендованому приміщенні на території одного з автотранспортних підприємств у Святошинському районі столиці, повідомляє «Є!». Правоохоронці встановили, що організатори через засновану ними легальну комерційну структуру поставляли контрафактну продукцію аптекарським мережам та, у рамках держзамовлення, лікувально-профілактичним закладам по всій території України.

Під час обшуків у приміщеннях нелегального виробництва співробітники спецслужби виявили обладнання для виготовлення, дозування та фасування фальсифікованих медзасобів. У ділків вилучено понад 20 тисяч флаконів готової до реалізації продукції, сім тонн спирту для її виготовлення, підроблені етикетки для маркування та фальсифіковану документацією про походження медикаментів.

За попередніми оцінками, вартість вилученої продукції становить майже п’ять мільйонів гривень. Препарат, виготовлений на підпільному виробництві, вилучається з роздрібної торгівлі. Зразки лікарських засобів та сировини направлено на експертизу.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 28 та ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України, чотирьом зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину. Одному з них, який входив до числа організаторів підпільного бізнесу, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.