Політика
13 жовтня 2016
Безвізовий режим в Україні і Грузії відкладено
Питання щодо надання безвізового режиму відкладено через те, що в ЄС не знайшли спільної мови щодо механізму призупинення дії угоди.
news-image

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що питання щодо надання безвізового режиму Україні та Грузії відкладено через те, що в ЄС не знайшли спільної мови щодо механізму призупинення дії угоди, повідомила «Є!».

Європейські інституції не знайшли спільної мови щодо запобіжного механізму. І поки вони не знайдуть цієї спільної мови, ані питання Грузії, ані питання України розглядатися не буде

За її словами, Єврокомісія подала законодавчу пропозицію, яка полягала у внесенні запобіжного механізму щодо призупинення безвізового режиму. Ця пропозиція передбачала виключну роль Європейської комісії у розгляді цього питання і прийнятті рішень.

Під час розгляду цієї законодавчої ініціативи Європарламент вирішив, що вони не згодні з пропозицією Єврокомісії, і вони хочуть мати свою власну роль у вирішенні цього питання. Навіть зараз йде суперечка, який саме законодавчій акт вони будуть ухвалювати, — додала Зеркель.