Світ
14 жовтня 2016
Мотивація від Барака Обами
Найкращий час, щоб жити - зараз
news-image

Президент США - про "Стартрек" і технічний прогрес, про сьогодення і майбутнє, про те, чого домоглися США і весь світ і що ще належить зробити

Маючи можливість зануритися в обговорення міжпланетних подорожей або серйозні розмови про штучний інтелект, я говорю:" Так ". Я люблю всі ці штуки. Завжди любив

 - написав президент США Барак Обама у своїй колонці для Wired. передає «Є!».

У своїй колонці президент США зазначив, що його улюбленим фільмом в минулому році став "Марсіанин" - не тільки тому, що в цьому фільмі американець надихає весь світ, а й тому, що фільм показує, наскільки люди взагалі завдяки своїй вірі в розум і один одного можуть знайти рішення практично будь-якої проблеми.

Президент США додав, що він виріс на серіалі "Стартрек", який вплинув на його світогляд насамперед оптимістичним настроєм та впевненістю, що всі люди, незалежно від відмінностей, можуть разом будувати краще майбутнє.

Я досі вірю в це

- підкреслив Обама.

Він вірить так само і в те, що зараз у людства більше інструментів для подолання труднощів, ніж будь-коли раніше - "незважаючи на какофонію в новинах і соцмережах". 

Якби ви могли вибирати, в який час жити, ви б обрали саме це. Зараз, в Америці

- переконаний він. Обама нагадав, який шлях пройшли США від 50-х років до 80-х в плані захисту прав жінок, меншин і людей з обмеженими можливостями. Такий же шлях пройшов весь світ.

На думку президента США, це все стало можливим тому, що люди і суспільства разом вибирали краще майбутнє, а політики більш розумно і далекоглядно будували свої стратегії. Ще одна річ, яка зробила все це можливим, - наука. Наука і технології дозволили людям справлятися з наслідками кислотних дощів, знаходити ліки від СНІДу, спілкуватися один з одним крізь океани і разом радіти падінню Берлінської стіни.

Без пшениці Нормана Борлоуга ми не змогли б нагодувати голодуючих. Без коду Грейс Хоппер ми б досі аналізували дані ручкою на папері

 - нагадав Обама. Він і сам, вступаючи на посаду, спілкувався з BlackBerry, а тепер, готуючись передати крісло, читає брифінги з iPad і подорожує по національним паркам віртуально.

Про все це потрібно пам'ятати заради майбутнього, вважає президент США. Незважаючи на весь прогрес, попереду чимало випробувань: зміни клімату, економічна нерівність, кібербезпека, тероризм, зловживання свободою носіння зброї, рак, хвороба Альцгеймера, стійкість вірусів до антибіотиків. Як і раніше, для вирішення цих проблем всім потрібно триматися разом - політикам і громадським лідерам, вчителям і працівникам, президентам і вже-майже-колишнім президентам. Як і раніше, для вирішення цих проблем потрібна наука.

І що найважливіше, нам потрібні не тільки хлопці з Массачусетського інституту, Стенфорда або Національних інститутів охорони здоров'я, а й мама із Західної Вірджинії, яка вовтузиться з 3-D принтером, дівчинка з Південної сторони Чикаго, яка вчиться писати код, мрійник з Сан -Антон, який шукає інвесторів для своєї нової програми, тато з Північної Дакоти, який набуває нових навичок, щоб очолити зелену революцію

 - пише Обама. І ще більш важливо, щоб ми разом працювали над прогресом, який працював би на кожного. Тому потрібні великі мислителі, які мислять дійсно масштабно: "мислять так, як мислили ви поглянете" Стартрек "," Зоряні війни "або" Інспектори Гаджета ".

Обама нагадав, що Науковий ярмарок Білого дому, яку він вперше провів в 2010 році, якраз була потрібна, щоб показати дітям, що знаменитістю може бути не тільки чемпіон НФЛ. Як може розвинутися ця наукова ярмарка в найближчі 20-50 років?

Я уявляю студента, здатного виростити штучну підшлункову залозу прямо в присутності президента ... Я уявляю дівчаток, які планують відкрити нову паливо з сонячного світла, води і вуглекислого газу; підлітка, завдяки якому процес голосування і цивільний активізм став настільки ж привабливим, як перегляд стрічки Twitter ; хлопця з Айдахо, який вирощує картоплю в грунті, привезеної з нашої бази на Марсі, а ще я уявляю якогось майбутнього президента, який гуляє по Південній галявині з хлопчиком, який винайшов новий телескоп. І президент дивиться в цей телескоп, а дівчинка направляє його на планету, яку вона нещодавно відкрила

 - пише Обама.

Таке майбутнє залежить від усіх нас сьогоднішніх, переконаний президент США. 

Якщо у нас вийде, завтрашні американці подивляться на те, чого ми досягли - на хвороби, які ми вилікували, соціальні проблеми, які ми вирішили, планету, яку ми зберегли для них, - і скажуть, що вже їх час - найкращий. І тоді вони візьмуться за таку велику главу нашої книги, повні сміливості йти туди, де ще ніхто не був раніше

- робить висновок Обама.