Події
14 жовтня 2016
Порошенко розповів, як починається його ранок
Президент взяв участь у заходах з нагоди Дня захисника України.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що свій ранок він починає з доповіді про ситуацію в зоні АТО. Про це глава держави заявив під час урочистих заходів з нагоди Дня захисника України на Софійській площі, передає «Є!» 

Кожен мій день, як президента, і як головнокомандувача ЗСУ, починається як Отче наш - з доповіді про ситуацію на фронті. Якщо є оперативна необхідність, міністр оборони або начальник Генштабу дзвонять мені 24 години на добу, - сказав він.

Президент також повідомив, що з початку проведення антитерористичної операції на Донбасі унаслідок бойових дій загинули більше 2,5 тисячі військовослужбовців Збройних сил України.

2533 військовослужбовців загинули, обороняючи Україну від російського агресора. Участь в антитерористичній операції за два з половиною роки взяли близько 280 тисяч українців, - сказав Порошенко.

За його словами, більше 10 тис. військових відзначено державними нагородами, 33 українським фронтовикам присвоєно звання Героя України.  З військових, які відслужили і повернулися додому, створено оперативний резерв у складі 100 тисяч осіб.

Читайте також: Патріарх Філарет на Софійській площі молитиметься за визволення України від нашестя чужинців