Україна
15 жовтня 2016
Поліцейський відсудив у Нацполіції 92 тис. гривень за звільнення
Через суд, поліцейського поновили на роботі, а також виплатили грошову компенсацію з прогул.
news-image

Львівський поліцейський Руслан Михайленко, який був звільнений після переатестації, через суд поновився на посаді і відсудив у Національної поліції України 92 тисяч гривень компенсації за прогул.

За інформацією видання, львівський окружний адміністративний суд 4 жовтня повністю задовольнив вимоги заступника начальника управління Департаменту внутрішньої безпеки у Львівській області Руслана Михайленко, зобов'язавши Нацполіцію України виплатити майже 92 тисячі гривень, інформує «Є!» з посиланням на Politeka.

«Стягнути з Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України середнє грошове забезпечення за час вимушеного прогулу та за час затримки виконання рішення суду за період з 25 лютого 2016 по 23 вересня 2016 року в сумі 91 882 тисячі гривень»

, - йдеться в постанові суду.

За інформацією видання, Михайленко звільнили в лютому 2016 за «службову невідповідність» після проведення атестації.

«Раніше він вже виграв одну судову справу проти поліції: в кінці серпня 2016 Львівський окружний адміністративний суд відновив Михайленко на посаді заступника начальника управління Департаменту внутрішньої безпеки у Львівській області. Наказ про його поновлення підписали 23 вересня 2016- го »

, - коментує видання.

Михайленко на суді довів, що «оскільки був прийнятий на роботу в поліцію як особа, яка виявила бажання проходити службу в поліції без проведення будь-якого конкурсу», то атестувати його не мали права.

Крім того, як розповів Михайленко, атестацію проводили, коли він перебував на лікарняному, що також, на думку суду, стало підставою для скасування наказу про звільнення.

«Рішення про відшкодування 92 тисяч гривень взяли, враховуючи постанову Львівського окружного адміністративного суду про відновлення Михайленко. Однак поліція оскаржила цю постанову в апеляційному суді і розгляд цієї справи ще триває»

, - коментує видання.