Експерти дали поради, як заощадити на електроенергії
Менеджер з управління проектами в ДТЕК ЕСКО розповів, які електроприлади є найбільш енергозатратними у вашому домі.
news-image

Експерти в сфері енергоефективності заявляють, що дотримуючись певних правил, можна заощадити до 60% на електроенергії.

Менеджер з управління проектами в ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк розповів, що найбільш енергозатратними електроприладами є холодильник, кухонна плита, пральна машина, духова шафа, електрочайник, кондиціонер і т.д., інформує «Є!» з посиланням на from-ua.

«Разом всією сім'єю вивчіть платіжку за електроенергію. Проаналізуйте, якими електроприладами ви користуєтеся, скільки вони споживають, скільки в квартирі лампочок розжарювання. Визначте у вашій родині відповідального енергоменеджера, який би стежив за використанням електроенергії та відповідав за її економію. З цим завданням добре справляються школярі », - радить Сергій Свистюк.

Крім того експерт рекомендує вимикати за собою світло, не залишати на ніч ввімкнені електроприлади, робити нагрів на бойлері на ніч меншим, замінити лампи розжарювання в тих місцях, де світло горить найчастіше, замінити старі електроприлади на більш нові, з високим класом енергоефективності.

Експерт в енергоефективності Анна Шумейко радить встановити енергозберігаючі лампи. Компактна люмінесцентна лампа потужністю 23-27 Вт дає стільки ж світла, як і звичайна лампочка на 100 Вт. Холодильник ставити в 10см від стіни і подалі від батарей і сонячних променів. Також експерт радить звернути увагу на користування пилососом. Найбільше електрики прилад споживає в момент включення, тому не варто часто включати і вимикати пилосос під час збирання, а також потрібно стежити за наповненістю приладу - заповнений пилом пилосос витрачає до 20% більше електрики.