Війна
18 жовтня 2016
Росія може отримати нові санкції
Через бомбардування міста силами Асада і Путіна щодня гинуть десятки людей, у тому числі й діти
news-image

Додаткові санкції проти Росії можуть запровадити Сполучені Штати та Велика Британія. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі під час зустрічі з головою британського МЗС Борисом Джонсоном напередодні. За його словами, можливість додаткових обмежень проти Росії розглядають через загострення ситуації в Сирії. Такі ж санкції можуть запровадити і щодо до сирійської влади.

"Це найбільша гуманітарна катастрофа з часів Другої світової війни. Щодня ми бачимо, як вони скоюють злочини, знищуючи лікарні, школи та вбиваючи цивільних. Зараз ми розглядаємо можливість запровадження додаткових санкцій", – заявив держсекретар США.
"Я не думаю, що Росія та режим Асада зможуть перемогти у цій війні. Вони навіть не зможуть захопити Алеппо. Там перебувають до 12 тисяч бійців антиурядових сил. Ще 275 тисяч цивільних заблоковані у східних кварталах. Це виклик, і ми маємо на нього відреагувати", – підкреслив, у свою чергу, Джонсон.

Раніше у США вже говорили про можливість посилення санкцій проти Росії через її дії у Сирії. У Держдепі також заявляли, що Росія навмисно і обдумано бомбардує Алеппо, щою силою захопити місто.