Резонанс
18 жовтня 2016
В мережі з'явилось звернення людей, що здійснили вбивство Мотроли
Люди, що взяли відповідальність на себе
news-image

У мережі з'явилося відеозвернення людей, які взяли на себе відповідальність за вбивство одного з лідерів донецьких бойовиків Арсенія Павлова, відомого на прізвисько "Моторола".
На записі видно чотирьох чоловіків в балаклавах і зі зброєю. Вони стоять на тлі стилізованого українського прапора, а також прапора ультранаціоналістичної організації Misanthropic Division. Ця організація, зокрема, раніше брала на себе відповідальність за зіткнення з ЛГБТ-активістами у Львові, повідомляє «Є!».

"Дане відео записується в Донецьку, де тільки що нами було ліквідовано всім відомий терорист" Моторола ". Захарченко, Плотницкий, ти наступний", - кажуть вони російською мовою.

Цей ролик з'явився вночі в YouTube на каналі Lugansk Noname, створеному близько місяця тому. В даний момент запис видалено з вашого відеохостингу з формулюванням "за порушення умов використання YouTube".

Як відомо, увечері 16 жовтня Россмо повідомили, а в "ДНР", МВС і СБУ підтвердили, що в ліфті житлового будинку в Донецьку загинув один з бойовиків "ДНР" Арсен "Моторола" Павлов: саморобний вибуховий пристрій спрацював, коли той повертався додому. Моторола" отримав травми, несумісні з життям.
Павлова неодноразово звинувачували у вбивстві українських військових, в тому числі - заручників.

У коментарі Kyiv Post, відповідаючи на питання про те, що його звинувачують у вбивстві "кіборга" Ігоря Брановіцького, він сам заявив, що вбив 15 українських військовополонених.

"Мені по *** в чому мене звинувачують. Я 15 полонених розстріляв. Мені все по ***. Без коментарів", - говорив він.


У червні 2016 року Слідчий комітет Росії назвав лідером Misantropic Division громадянина Білорусі Дмитра Павлова і повідомив про порушення проти нього кримінальної справи за статтями про екстремізм, тероризм, реабілітації нацизму і т.д.

"За даними слідства, в жовтні 2013 року, Павлов створив націоналістичний об'єднання" Misanthropic Division "(" Мізантропік Дівіжн ", організація заборонена рішенням суду на території РФ) як субкультурний проект, плануючи зміцнити свої позиції серед націоналістів, а також отримувати прибуток від продажу продукції з відповідною символікою. Однак з початком революційних подій в Україні в 2014 році діяльність "Мізантропік Дівіжн" придбала міжнародний характер і стала більш радикальною. Осередки спільноти були відкриті в 19 державах, в числі яких не тільки Росія, Білорусь і Україна, але також Німеччина, Франція, Польща, Англія та інші європейські країни ", - говорилося в повідомленні СК.

 

"Функціонери українського осередку цієї організації брали участь у подіях" євромайдан ", а також в бойових діях на Сході України. Поряд з цим вони ведуть популяризацію бандерівської ідеології, націонал-радикалізованих і збройних формувань України (" Правий сектор ", полк" Азов ") , а також закликають до їхніх лав ", - додавали в російському відомстві.