Інфографіка
12 грудня 2014
За рівнем підтримки серед киян лідирує партія «Об'єднання «Самопоміч»
У столиці «Об'єднання «Самопоміч» незначно випередило за рівнем підтримки партію «Блок Петра Порошенка».
news-image

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром політичних рішень (ЦПР), яке було опубліковано на офіційній сторінці Facebook організації.

Як свідчать результати дослідження, партію «Об'єднання «Самопоміч» на виборах до Київради, у разі їх проведення в найближчу неділю, готові підтримати 14,1% киян. Другу позицію займає партія «Блок Петра Порошенка» з 13,6% підтримки. Трійку лідерів замикає партія «Народний фронт», за яку готові проголосувати 10,4% респондентів. Прохідний бар'єр на момент проведення опитування долають ще 6 партій: партія «УДАР Віталія Кличка» (8,7%), Всеукраїнське об'єднання «Свобода» (5,8%), партія «Громадянська позиція» (5,2%), Радикальна партія (3,9%), партія «Батьківщина» (3,6%) і партія «Правий сектор» (3,5%).

У ЦПР відзначають, що партія «Правий сектор» практично зрівнялася з Радикальною партією Олега Ляшка. Фахівці центру відзначають, що більшість виборців "ПС" - це колишній електорат саме партії Олега Ляшка.

Крім електоральних переваг жителів столиці, в рамках дослідження визначалися найбільш значущі та актуальні проблеми. В першу чергу, киян турбують високі тарифи ЖКГ. Війна на Сході займає другу позицію. На третьому місці - високі ціни на продукти харчування. У п'ятірку актуальних проблем також входять корупція і поганий стан доріг і тротуарів.

Опитування проводилося «Центром політичних рішень». Всього було опитано 1223 респондентів віком від 18 років і старше. Стандартні відхилення становлять 1,8-2,9%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента.