Петро Порошенко заборонив в Україні російські платіжні системи та деякі банки
За доповненням, вводиться заборона на роботу в Україні та скасовується реєстрація договорів резидентів російських платіжних систем.
news-image

Україна розширила санкції щодо Російської Федерації, обмеживши серед іншого діяльність ряду російських платіжних систем.

Відповідне рішення закріплене указом президента України №467 / 2016, інформує «Є!» з посиланням на delo.ua.

Згідно з документом, вводиться заборона на роботу в Україні та скасовується реєстрація договорів резидентів про участь у міжнародних платіжних системах "Золота Корона" (її платіжна організація - РНКО "Платіжний центр") і "Міжнародні грошові перекази Лідер" (її платіжна організація - НКО АТ " лідер ").

Крім того, водиться заборона узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародних платіжних систем "Юністрім" (нею управляє АТ КБ "Юністрім"), "Колібрі" (управляє Сбербанк Росії), "Anelik" (управляє ТОВ КБ "Анелік Ру") і системи "Blizko" (управляє АКБ "Связь-Банк"). Крім того, скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь в цих платіжних системах.

Згідно з даними Нацбанку, частка переказів через вже заборонені російські платіжні системи в Україні за підсумками 2015 року становила 43,35% від переведених коштів через міжнародні платіжні системи, платіжними організаціями яких є нерезиденти. Це в грошовому вираженні дорівнює $ 1,087 млрд. У свою чергу, частка грошових переказів з України через ці системи в минулому році перевищила 50%, що в грошовому вираженні дорівнює $ 214,176 млн.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 17 жовтня продовжив санкції щодо росіян і російських компаній, а також розширив список осіб, які підпадають під санкції.

Під санкції потрапили 29 російських банків. Їм заборонили надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії, здійснювати кредитування за допомогою покупки цінних паперів, заборона купівлі цінних паперів, а також тимчасово заблокували активи. Йдеться про наступних банках: Агроінвестіціонний комерційний банк, Аделантбанк, БайкалБанк, Банк Москви, "Бізнес для Бізнесу", "Верхневолжскій", Газпром Банк, Генбанка, Джаст Банк, "Інвестиційний Капітал", Інвестрастбанк, Індустріальний ощадний банк, К2 Банк, Краснодарський крайової інвестиційний банк,МАСТ-банк, "Первомайський", Акціонерний банк "Росія", Російський Національний Комерційний банк, "Рубльов", "Північний морський шлях", "Північний Кредит", Російський сільськогосподарський банк, Смартбанк, Рославльський банк "Смолевичи", банк "Таатта", Тальменка-банк, Московський банк "Темпбанк", ФІА-банк, "Фінансовий стандарт".

Читайте також: Чи загрожують нові санкції Росії?