Суспільство
19 жовтня 2016
Прем’єр Канади Трюдо відповів на лист українського хлопчика, що втратив кінцівки на Донбасі
Микола Нижниковський підірвався на міні у рідному Володарському Донецької області.
news-image

12-річний Микола Нижниковський, який втратив три кінцівки через підрив міни в зоні АТО, отримав листа підтримки від прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.  Як повідомляє ТСН, лист Трюдо став відповіддю на лист самого Миколи, який зараз проходить лікування у Канаді.

У зверненні до міністра хлопчик дякував країні, медикам, які повертають його до життя.

Я був дуже зворушений листом Миколи. Його позитивне ставлення та сміливість надихають нас усіх, - написав Трюдо у Twitter.


У своїй відповіді канадський прем'єр подякував хлопчику за його сміливість та запевнив, що Канада прагне допомогти таким же постраждалим як і він.

Стосунки, які ти встановив з тими, хто піклується про тебе в моєму рідному Монреалі - яскравий приклад сильного зв'язку між канадцями та українцями, - написав політик та побажав найскорішого одужання дитині.

Микола Нижниковський підірвався на міні у рідному Володарському Донецької області. Його брат загинув, а хлопчик втратив три кінцівки. Миколу разом з мамою вдалося відправити до Канади, де хлопцю встановили протези. Попереду на нього очікує тривала психологічна та фізична реабілітація.