Політика
20 жовтня 2016
Президент Філіппін знову образив Обаму та попрощався з США
Минулого місяця у відповідь на аналогічну образу Обама сказав, що вважає Дутерте "яскравим хлопцем".
news-image

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що для його країни "настав час, щоб попрощатися" з США. Про це, як повідомив телеканал Channel NewsAsia, глава республіки сказав в ході візиту до КНР, передає «Є!»

Ваше перебування в моїй країні було використано для вашої ж власної вигоди. Так що настав час, щоб попрощатися, друзі мої, - наводить телеканал висловлювання Дутерте, адресовані США.

За словами Дутерте, він ситий по горло зовнішньополітичним курсом острівної держави, що проводяться під диктовку Заходу, і має намір його змінити.

Крім того, президент Філіппін заявив, що не поїде більше в США, оскільки вважає, що "буде лише просто ображений там", після чого знову назвав американського президента Барака Обаму "сучим сином".

Минулого місяця у відповідь на аналогічну образу Обама сказав, що вважає Дутерте "яскравим хлопцем".

Раніше повідомлялося, що Філіппіни інформували США про припинення планів щодо спільного патрулювання та проведення навчальних маневрів у Південно-Китайському морі. Крім того, Дутерте пригрозив розірвати з Вашингтоном угоду про оборонну співпрацю, за яким американські ЗС отримують право розміщувати військовослужбовців на деяких філіппінських базах. Вашингтон і Манілу пов'язує договір про взаємну оборону від 1951 року.

Офіційний державний візит президента Філіппін Родріго Дутерте в Китай розпочався 18 жовтня. На четвер у нього призначена зустріч з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Читайте також: Порошенко підбив підсумки переговорів «нормандської четвірки» (повний текст брифінгу)