Політика
20 жовтня 2016
У США дипломатів з Росії не пустять на виборчі дільниці
У штаті Техас пригрозили притягненням до кримінальної відповідальності тих спостерігачів, які з'являться на виборчих дільницях.
news-image

Влада США відмовила російським дипломатам в можливості спостерігати за виборами президента на виборчих дільницях 8 листопада. Про це пише в четвер газета "Известия" з посиланням на ЦВК РФ, передає «Є!»

Ініціативу проявило посольство Росії у Вашингтоні, запропонувавши направити своїх дипломатів на виборчі дільниці. Держдепартамент США після серії переговорів в такій можливості відмовив, - повідомили виданню в Центрвиборчкомі РФ.

Відзначається, що відхилено запит росіян на перебування на виборчих дільницях відразу в трьох штатах - Оклахомі, Луїзіані та Техасі.

В Техасі навіть пригрозили притягненням до кримінальної відповідальності тих спостерігачів, які з'являться на виборчих дільницях, - повідомило "Известиям" джерело в дипломатичних колах.

Зі свого боку, директор департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова заявила, що "Росія враховуватиме відмову Держдепартаменту США". 

Будемо враховувати цю позицію при оцінці прозорості та демократичності цих виборів, - сказала Захарова.


Читайте також: Російські митники відкрили вогонь по машинах, що перевозили м'ясо з України