Політика
21 жовтня 2016
Порошенко поставив на місце РосЗМІ у питанні про Угоду асоціації Україна-ЄС
«Ми довіряємо голландцям, ми довіряємо Нідерландам, і ми абсолютно впевнені, що все буде добре»- Петро Порошенко.
news-image

Президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що українці зможуть скористатися перевагами безвізового режиму з Європейським Союзом вже в листопаді.

Про це глава держави заявив у четвер, 20 жовтні в нідерландському Маастріхті, відповідаючи на питання російського журналіста, інформує «Є!» з посиланням на "Главред".

"Запишіть: спеціально для вас, хоча я не даю коментарів російським каналам. У нас в листопаді місяці українці будуть подорожувати без віз. І я дуже хочу, щоб коли-небудь у росіян також з'явилася така можливість", - запевнив президент.

Порошенко також повідомив, що він оптимістично налаштований щодо ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Українці сьогодні є однією з найбільш еврооптимістичних націй на Європейському континенті ... Якщо ратифікації не відбудеться, то це створить дуже небезпечний прецедент. І ми довіряємо голландцям, ми довіряємо Нідерландам, і ми абсолютно впевнені, що все буде добре", - зазначив президент, додавши, що ратифікація угоди є дуже важливою як для України і Євросоюзу, так і для Нідерландів.

Порошенко також нагадав про позитивний досвід співпраці Києва і Амстердама, включаючи процес розслідування катастрофи рейса MH-17.

Читайте також: Порошенко обіцяє, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом