Війна
21 жовтня 2016
Стала відома кількість українських заручників на Донбасі
Дуже важливо, щоб президент порушив питання по визволенню заручників у Нормандському форматі.
news-image

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Про це інформує «Є!» з посиланням на "Телеграф".

"Україна наполягає на послідовності, перший фактор - фактор безпеки, другий - гуманітарний, третій - політичний. Вчора в Нормандському форматі 2/3 були присвячені безпеці. Але ключовим було і гуманітарне питання. Сьогодні на окупованих територіях знаходиться 109 заручників. І нещодавно потрапив ще один чоловік, який поїхав на похорон матері ", - сказала вона в ефірі шоу "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" в четвер вночі.
При цьому Ірина Геращенко підкреслила: "Всіх їх треба діставати звідти, коли там створені псевдооргани влади, які знаходяться під контролем Москви. Так важливо, щоб президент порушив це питання в Нормандському форматі".
"Я сподіваюся, що на наступному тижні координатор від ОБСЄ Тоні Фріш відвідає окуповані території і зустрінеться з нашими хлопцями, які за інформацією знаходяться в одній з Єнакіївських колоній, зможе передати їм листи від рідних і сказати, що Україна за них бореться", - зазначила І.Геращенко.