Суспільство
21 жовтня 2016
Ведучий Першого каналу, обговорюючи смерть Мотороли, зізнався у вбивствах людей (відео)
У РФ телеведучий виправдав бойовика.
news-image

Загибель в Україні та пишний похорон бойовика Арсенія Павлова, відомого як Моторола, продовжує провокувати скандали, передає «Є!» із посиланням на NEWSru.

Під час обговорення того, що сталося на російському Першому каналі в ток-шоу "Час покаже", ведучий Артем Шейнин зробив резонансне визнання - заявив, що він вбивав людей.

Пан Амнуель, я вбивав, далі що? Ви ж сидите, зі мною розмовляєте. І для багатьох людей я цілком собі легітимний, - сказав Шейнин.

Цей епізод можна побачити на другій хвилині (1:39) уривка програми.

За даними газети "Московський комсомолець", Шейнин у 1984-1986 році проходив військову службу в Афганістані, після чого став автором ряду книг і фільмів на цю тему. Ведучим "Час покаже" Шейнин став цього літа.

Коментуючи гучну репліку телеведучого, заступник головного редактора "Ехо Москви" Володимир Варфоломєєв зауважив в Facebook, що не може згадати випадки, коли подібні визнання робили б ветерани Другої світової війни.

Щось у цьому є відверто нездорове, мені здається, - вважає він.


Подібну точку зору висловив і екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков, який написав, що подібні заяви - це "розмиття норми", базових понять, вкладених в кожну людину з дитинства.

На його думку, "на це ж знищення найперших кордонів направлена і більшість нинішніх зусиль пропагандистів", від пам'ятників Івану Грозному і Йосипу Сталіну до слів протоієрея Чапліна про прийнятність з точки зору релігії масових вбивств і закликів професора МГУ Олександра Дугіна до вбивств українців.