У Норвегії знайшли плівку з втраченим мультфільмом Діснея
Мультфільм 1927-го року вважається найпершою роботою видатного мультиплікатора про Різдво.
news-image

В одній із бібліотек Норвегії знайшли копію мультфільму  Уолта Діснея  під назвою "Порожні шкарпетки" за 1927 рік. Робота видатного мультиплікатора до цього часу вважалася втраченою. Повідомляє "Єдність.info"  із посиланням на Zn.ua.

Вважається, що це -  найперший мультфільм Діснея про Різдво. Дійовою особою в ньому є кролик-щасливець на ім'я Освальд – попередник Мікі Мауса. Раритетна плівка зберігалася на двох котушках у місті Му-і-Рана на півночі Норвегії.

"Спочатку ми не знали, що це втрачений скарб кінематографу. На котушках з фільмом не було ніяких відміток", - сказав архіваріус бібліотеки Квале Саеренссен.

Мультфільм оцифрували і відправили студії Disney в США. Експерти мультиплікаційної компанії кажуть, що знайдена стрічка містить майже повну версію мультфільму. Оригінальний мультик тривав 5 хвилин і 30 секунд. Однак знахідці бракує 30 секунд посередині.

До цього часу в розпорядженні студії Disney був лише відрізок мультфільму тривалістю 25 секунд. Плівку з ним зберігають у Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку.