Російський банк знищив дані про вклади на 5 млрд рублів
Реєстр виплат включає в себе відомості про 84400 вкладників і про зобов'язання на 52,1 млрд рублів.
news-image

«Росінтербанк», який втратив ліцензії 19 вересня, знищив інформацію про недавні вкладників. Через це фінансові вимоги клієнтів зменшилися приблизно на 5 млрд рублів.

Вкладники, які відкрили або поповнили депозити після 18 липня, не потрапили до реєстру виплат. Як виявилося, фінансова установа перед відкликанням ліцензії знищило автоматизовану банківську систему (АБС - програма, яка враховує особливі правила бухгалтерського обліку і звітності перед ЦБ). Агентству зі страхування вкладів довелося орієнтуватися на реєстр двомісячної давності, інформує «Є.

На сьогоднішній день реєстр включає в себе відомості про 84400 вкладників і про зобов'язання на 52,1 млрд рублів. Але реальний розмір залучених коштів може перевищити 57 млрд рублів. За словами колишнього голови правління «Росінтербанка» Марини Краснової, в день відкликання ліцензії вона передала компакт-диски, що містять реєстри зобов'язань банку перед вкладниками. У документі за станом на 13 і 14 вересня значилися вимоги 87283 фізосіб на 57,3 млрд рублів.

АСВ не погодилося використовувати більш пізній реєстр, оскільки в ньому «могли з'явитися намальовані або роздроблені вклади». Тому агентство просить вкладників при зверненні в банк-агент за виплатою страховки мати при собі оригінали документів, що підтверджують реальний розмір страхових зобов'язань.

За перший день виплат було зареєстровано 200 заяв вкладників, які не погоджуються з розмірами відшкодування.