Війна
23 жовтня 2016
«Тиша» порушується на всіх напрямках: бої у Широкино
Мінські домовленості повинні бути виконані всіма....
news-image

Окупанти продовжують активні обстріли позицій українських військових на Маріупольському напрямку. За минулу добу тут відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Про це заявив на брифінгу у неділю речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє «Є!».

Проте, порівняно з початком тижня, інтенсивність вогню противника значно знизилася. Зокрема, вчора мінометні та артилерійські обстріли з боку противника відбулися у Красногорівці, Мар’їнці та Павлополі, - зазначив він.

На інших рубежах, перш за все, в Широкиному, також тривають бойові дії. Зокрема, саме на півдні різко активізувалися снайпери окупантів.

На Луганському напрямку, за словами Лисенка, в двох основних районах бойових дій (Станично-Луганському та Попаснянському) вчора бойові дії не велися: "Окупанти порушили режим тиші у Кримському, де відбулося 2 мінометних обстріли, а також в Новотошківському на Бахмутській трасі. Все це сталося в темну пору доби".

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

На "донецькому» фронті, за даними штабу, бойові дії в Авдіївській промзоні з короткими перервами тривали 6,5 годин. Окупанти активно застосовували міномети, гармати, танки. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння – понад 100.

"Через агресивні дії окупантів в Авдіївці пошкоджено 3 будинки. Таким чином, окупанти залишили мирних мешканців без дахів та вікон у ці холодні осінні дні", - розповів речник.

На інших рубежах - теж неспокійно. 

На Світлодарській дузі, в Зайцевому, Новгородському також відбулися потужні ворожі обстріли з мінометів та БМП, - додав Лисенко.

У Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, 6 – з важкого озброєння.