Події
24 жовтня 2016
Архієпископ вибачився за розваги з дівчатами в клубі
Священика відправили у монастир на покаяння.
news-image

Архієпископ Тернопільський і Подільський Мстислав підтвердив, що розважався в нічному клубі. Водночас він запевнив, що насправді "не такий поганий, як розмалювали". Про це повідомляє "ТСН", передає «Є!»

Спершу архієпископ стверджував, що в закладі його не було.

Не міг стверджувати, так це було, чи не було. Але подивився – був. А зараз в даний момент за свою негідну поведінку вибачаюся перед віруючими, перепрошую перед Богом. Настоятель попросив вибачення за мене, і я прошу вибачення за себе, що моя негідна поведінка когось там ввела в зневіру. А все інше – після рішення комісії, – сказав архієпископ Мстислав.

Натомість про деталі бійки в барі священик не забажав розповідати.

Перегляньте відео – будете бачити. Я все зі смиренням приймаю, так як належить. Згідно з канонами і так, як вирішить Архієрейський собор. Вже не такий я поганий, як мене розмалювали, – зазначив Мстислав.

ТСН зателефонувала предстоятелю УАПЦ Макарію, але той не захотів переглядати відео веселих розваг тернопільського архієпископа і запросив на Архієрейський собор, який мав відбутися у вівторок. По суті, Архієрейський собор УАПЦ вирішив відправити Мстислава у монастир на покаяння.

Певно боляче за своїх побратимів, що вони собі це дозволяють. А щодо рішення, я хотів би за дії священослужителів, як предстоятель, попросити вибачення всьому УАПЦ, всьому віруючому українському народу, – сказав предстоятель УАПЦ митрополит Макарій.

Предстоятель церкви Макарій каже, що відлучили гуляку архієпископа від богослужінь на необмежений час. Але в протоколі рішення собору про це жодного слова:

Високопреосвященнішому Мстиславу, архієпископу Тернопільському і Подільському, для молитовного покаяння визначити один з чоловічих монастирів УАПЦ.

Тобто, по суті, від богослужінь Мстислав, згідно з протоколом, не відлучений, також не вказано термінів перебування в монастирі.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео, на якому Мстислав в компанії священиків розважається і танцює з дівчатами, а також бере участь у бійці.  

Читайте також: У Тернополі священики побилися у нічному клубі (відео)